Sidor

onsdag 15 februari 2017

Recept: BBQ-hamburgare




500 g köttfärs (jag använde fläskfärs)
0,5 pkt bacon
1 msk vatten
0,5 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar
ca 0,5 dl BBQ-sås (gärna rökig)

Hacka baconet i små bitar och blanda ihop det med köttfärsen.
Ha i resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet, blanda inte för mycket då kan de bli torra.
Forma hamburgare av smeten, jag fick ut 6 stycken (de blir ganska små när man har stekt dem så vill man ha lite större hamburgare kanske smeten räcker till 4 stycken).
Lägg hamburgarna på ett bakplåtspapper på en skärbräda alt. en inplastat skärbräda, lägg in hamburgarna i frysen ett tag så blir det lättare att föra över dem till stekpannan sen (det räcker med ca. 30 min).
Stek hamburgarna i lite olja (det behövs inte mycket olja alls eftersom det kommer komma fett från baconet i hamburgarna).

Servera med bröd, pommes och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar