Sidor

torsdag 24 november 2016

5 tips på hur du kan spara pengar

1. Återbäringssidor
Om du handlar mycket på internett är det bra att handla via återbäringssidor som ger tillbaka en viss procent av det du handlade för.
Här är några sådana sidor:

Sidorna har ibland olika mycket procent som man får tillbaka så det kan vara bra att använda sig av flera olika. Jag använder Refunder och Bonusway.


2. Kuponger
Kolla efter kuponger när du handlar. De flesta mataffärer har kuponger i sina butiker som man kan plocka och använda för att få rabatt på varor. Se dock till så att du läser villkoren på kupongerna.

Det finns även massvis med appar som erbjuder kuponger. Här är några stycken som jag har hittat:3. Matsmart
Handlar basvaror på Matsmart.
Matsmart är ett företag som köper in och säljer varor som butikerna inte kan sälja, det kan vara varor som har nära till bäst före datum (inte att förväxla med sista förbrukningsdag), varor med skadade förpackningar, varor som har fått ny förpackning m.m.Jag har handlat från dem flera gånger och jag tycker att det är en jätte bra sida att köpa basvaror på. De flesta produkterna håller långt efter bäst före datumet gått ut och en del produkter är det inget annat fel på än att förpackningen är lite skadad.

Du kan dessutom handla på Matsmart via sidan Bonusway och få lite pengar tillbaka.

4. Budget
Gör en budget så att du ser hur mycket du lägger på saker. Jag har gjort två olika budgetar en för hushållsekonomin och en för min privata ekonomi. Vi har gjort så att vi sätter in ett visst belopp till ett annat kort som vi använder för att betala allt som rör hushållet som hyra, mat m.m.

Jag tycker det är jättebra att ha två olika konton, för man får en mer begränsad budget och har alltid pengar till det viktigaste. Man behöver aldrig vara orolig för att göra av med pengar som egentligen skulle gå till hyran till exempel.

5. Planera
Man kan spara mycket pengar bara genom att planera sina inköp. Också brukar jag försöka handla när jag nyss har ätit så jag inte går till affären hungrig, för då är det lätt att man plockar på sig lite extra varor som man egentligen inte hade tänkt köpa.

Nu har jag varit ganska dålig på att planera vad vi ska äta de senaste månaderna men när jag började göra måltidsplaner igen märkte jag hur mycket enklare det var att gå och handla. När jag inte planerade var det lätt att plocka varor som vi egentligen inte behövde. Det händer mer sällan nu när jag planerar.

När ni planerar kolla vad affärerna har för erbjudanden och planera efter det. När jag handlar brukar jag även kolla om de har erbjudanden på några basvaror. Det är alltid bra att ha ett litet förråd med basvaror som pasta, ris, krossade tomater, pastasås, tonfisk, mjöl, gryn, linser, bönor och annat som håller länge då har man mat om det skulle krisa ekonomiskt någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar